Van Speijk koopt authentiek stuk jas zeeheld Van Speijk
Paul Buyse, eigenaar van Van Speijk Yachts in Amsterdam mag zich sinds woensdag 22 september 2010 eigenaar noemen van een stukje jas van de Hollandse zeeheld Jan van Speijk.
Buyse wist het 'historische' kledingsstukje op de kop te tikken tijdens een veiling bij veilinghuis Christie's. Van Speijk, die zichzelf op 5 februari 1831 in Antwerpen opblies aan boord van zijn schip toen Belgische opstandelingen het vaartuig dreigden te enteren, werd vooral bekend vanwege zijn legendarische laatste woorden: ''Dan liever de lucht in.''
Een dag voordat hij zichzelf van het leven beroofde, had Van Speijk zijn overjas aan zijn bemanningslid De Gelder gegeven die naar het Zeeuwse Fort Bath zou reizen. Toen Van Speijk zich opblies, begreep De Gelder dat hij letterlijk historie in handen had. Hij knipte een donkergroene reep vilt uit de jas en bevestigde deze met twee lakzegels op een brief waarin hij de geschiedenis van het bijzondere stukje stof vastlegde.
Klik hier voor de foto in het groot.Van Speijk tenderservice tijdens Inside Design
Tijdens de komende autoloze zondag verzorgt Van Speijk mede het vervoer richting verscheidene showrooms vanaf het Lloyd Hotel in Amsterdam. Voor meer informatie over de pendeldienst en Inside Design 2009 klikt u op de volgende link:
http://www.elle.nl/inside_design/nieuws/Bereikbaarheid
 

Hiswa Amsterdam Boatshow herkent schoonheid van Van Speijk
In de huidige campagne voor de Hiswa Rai 2009 heeft de Van Speijk een wel hele centrale rol gekregen. In alle uitingen prijkt de karakteristieke Van Speijk Original doordat hij recht op de kijker af komt varen.
Van Speijk is erg blij met de herkenning en erkenning van de schoonheid en het ambacht wat wij in onze modellen stoppen.

3 - 8 maart zijn wij te bezoeken op de Hiswa Rai


Rol weggelegd voor Van Speijk in film over Danny Malando
Onlangs vonden de opnames plaats voor een film over de bekende tango orkest leider Danny Malando. In deze film over muziek, gracieuze dans, stijl en passie maakt de Van Speijk 32 White haar stap naar het witte doek.

Met Van Speijk door de Amsterdamse grachten
Van Speijk Yachts presenteert op de HISWA te water 2008 haar nieuwe Van Speijk 32 White. Wilt u kans maken op een rondvaart met vrienden door de grachten van Amsterdam op deze stijlvolle sloep? Laat dan uw gegevens achter bij de entree van de HISWA te water. Onder alle aanmeldingen verloot Van Speijk 3 vaartochten. Bent u de gelukkige, dan kunt u 9 vrienden uitnodigen om met u mee te varen van 17 tot 20 uur. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Op- en afstappen is bij het Hilton in Amsterdam en de datum zal in overleg vastgesteld worden.
 

Van Speijk Sailing Team aan kop bij Ronde om Texel
De deelname van Van Speijk aan de legendarische race rondom Texel (8 juni jl.) bleek voor veel opschudding te zorgen. Niet alleen gingen zij als eerste van start, ook finishten zij de Ronde Om Texel als eerste. De diskwalificatie die, tegen ieders verwachting in, volgde deed veel stof opwaaien.
Zie hieronder voor het verslag van NOS StudioSport.
Onthulling van de Van Speijk 26 op de HISWA '08
4 maart jongstleden was het zover. Onder het toeziend oog van pers, genodigden en vele andere toeschouwers werd de Van Speijk 26 onthuld door Van Speijk ambassadeur Aad Ouborg. Tijdens de Hiswa-dagen die hierop volgden trok de 6 voet kleinere zus van de Van Speijk 32 veel bekijks en wij zijn trots op deze aanvulling in onze vloot.
Nieuwsbrieven