Eigentijdse klassieker
Stijlvol klassiek, snel en onderhoudsarm zijn de kenmerkende eigenschappen van de Van Speijk sloepen. Liefhebbers van traditionele schoonheid herkennen de oorsprong onmiddellijk: de barkas, maar dan in een moderne uitvoering. De modellen verenigen de hedendaagse vaarcapaciteiten met de authentieke uitstraling van een markant gesneden spiegel en een geprononceerde stevenbalk. Vroeger werden deze sloepen gebruikt om ankers uit te leggen of proviand te halen, nu kunt u er zorgeloos en in stijl mee uitwaaien.

Semi-custom made in Amsterdam
Dankzij de klassieke lijnen en de talloze bijzondere afwerkingsdetails, oogt de Van Speijk sloep als een goed geconserveerd exemplaar uit lang vervlogen tijden. Niets is minder waar. Onderhuids gaat een state of the art ontwerp en dito bouwmethode schuil. Jachtwerf Bouwmeester in Amsterdam tekent voor het volledige productieproces, waarbij gebruik wordt gemaakt van Corecell™ schuim, dat aan beide zijden door laminaat van glasvezel en epoxyhars wordt omsloten. De Van Speijk Original is vervolgens afgewerkt met teak sperfineer en voorzien van vier lagen glasheldere epoxy, gevolgd door drie lagen 2-componentenlak met UV-filter. De Van Speijk Blue krijgt een met groot vakmanschap gespoten eindafwerking mee. De unieke combinatie van sandwichconstructie en afwerking staat borg voor een onderscheidende en klassieke uitstraling in combinatie met minimaal onderhoud.

Bijzondere vaareigenschappen
De lichte bouwmethode en het geraffineerde onderwaterschip zorgen voor uitstekende vaareigenschappen en prestaties. Ondanks de relatief bescheiden motorisering van de Van Speijk sloep, zult u merken dat deze uiterst snel in plané komt. Dit is mede te danken aan de speciale carbonvleugel aan de achterzijde van het schip. Op topsnelheid blijft het opmerkelijk stil aan boord, omdat de betrouwbare Volvo Penta diesel zijn werk doet onder de comfortabele kussens van het extreem grote zonnedek. Maar ook langzaam varend in een drukke gracht, komt de nauwelijks enige golfslag veroorzakende Van Speijk opvallend goed tot zijn recht. Daarnaast biedt de karaktervolle sloep u comfort van ongekend niveau. Bij langer verblijf aan boord voorziet de doordachte accommodatie naast andere handige voorzieningen ook in twee riante slaapplaatsen.

Grenzeloos vaarplezier
Of u nu graag met grote gezelschappen vaart of met z’n tweeën, bij Van Speijk Yachts houden we rekening met de verschillende wensen. Daarom leveren wij sloepen in drie lengtes vanaf zes tot bijna tien meter. Deze zijn gemakkelijk trailerbaar, met uitzondering van de Van Speijk 32, waardoor u kunt genieten van een zee aan vaarmogelijkheden. De semi-custom made bouwmethode maakt bovendien de meest uiteenlopende inrichtingswensen realiseerbaar; niet alleen qua interieur en motorisering, maar ook op het gebied van kleur zijn er nauwelijks grenzen.